Reorganisatie bie De Marotte Zitterd

2021

Bènne Sjtadsvastelaovesvereiniging De Marotte Zitterd haet aafgeloupe tied ein reorganisatie plaatsjgevonje. De Marotte Zitterd haet daobiej onger mee aafsjeid genomme van ein zeve tal lede van de Wieze Raod.

Wiejer wurt de vereiniging ongerdeil van Societé Zitterd en wurt daomit ein van de veier perpluuvereiniginge. De anger perpluuvereiniginge zeen de Auw Prinse Zitterd, Senaat van de Marotte en ’t Optoch Kommitee Zitterd.

In korte tied nao ’t vertrek van de auwtgedeinde zeen Lejao Beursgens, Harry Horn, Maurice Indemans, Leon Kaminski, Sjef Schurgers, Sam Verbeek en Marc Verblakt bereid gevonje om ’t sjtèkse bènne de Wieze Raod euver te numme. Auwt Sjtadsprins Joep Wijnands zal ad interim ’t veurzittersjap veur zien raekingin numme. Vorst Marot Jan Janssen zal mit ingangk van dit euvergangsjaor aanblieve in zien functie.

Door en veur ’t volk van Zitterd

Door de recente onwikkelinge kènne De Marotte Zitterd mit gepasde greutsjheid mitdeile dat zowaal de samewirking es ’t vertroewe tössje de Sjtadsvastelaovesvereiniging en de perpluuvereinigigne in ere is hersjteld. Mit ’t nuuje motto “Door ein Veur ’t Volk van Zitterd” geit de vereiniging zich volledig richte tot häör pebliek.

Hiej onger de komplete berichgaeving van de website sittard-geleen.nieuws.nl


Reorganisatie stadscarnavalsvereniging De Marotte Zitterd afgerond

Stadscarnavalsverening De Marotte Zitterd heeft onlangs een reorganisatie doorgevoerd. De Marotte Zitterd heeft daarbij onder meer afscheid genomen van zeven oudgedienden.

De lege plekken zijn echter in korte tijd weer opgevuld. Bovendien wordt de vereniging onderdeel van Societé Zitterd en daarmee één van de vier parapluverenigingen.

De overige parapluverenigingen zijn Auw Prinse Zitterd, Senaat van de Marotte en Optoch Kommitee Zitterd. Deze drie verenigingen hebben in 2018 de samenwerking met de stadscarnavalsvereniging verbroken, nadat eerder het vertrouwen was opgezegd.

Door en Veur ’t Volk van Zitterd
Door de recente ontwikkelingen kan De Marotte Zitterd met gepaste trots mededelen dat zowel de samenwerking als het vertrouwen tussen de stadscarnavalsvereniging en de parapluverenigingen in ere is hersteld. Met het nieuwe motto Door en Veur ’t Volk van Zitterd gaat de vereniging zich volledig richten tot haar publiek. De vereniging is ervan overtuigd dat de nieuwe leden naadloos aansluiten bij die visie en voor een groot draagvlak zorgen, zodat Stadscarnavalsvereniging De Marotte Zitterd weer als vanouds door de Sittardse gemeenschap breed gedragen wordt.

Nieuwe leden
In korte tijd na het vertrek van de oudgedienden zijn Lejao Beursgens, Harry Horn, Maurice Indemans, Leon Kaminski, Sjef Schurgers, Sam Verbeek en Marc Verblakt bereid gevonden het stokje over te nemen. Voormalig stadsprins Joep Wijnands zal ad interim het voorzitterschap voor zijn rekening nemen. Vorst Jan Janssen zal met ingang van dit overgangsjaar minimaal nog één jaar aanblijven in zijn huidige functie.

Vorst Marot Jan Janssen: “Het heeft veel bloed, zweet en tranen gekost om tot deze uitkomst te komen”, laat Vorst Marot Jan Janssen weten. “Alle neuzen staan weer in dezelfde richting en daar ben ik heel erg blij mee.”

Ook het Optoch Kommitee is blij dat er een einde is gekomen aan een zwaar hoofdpijndossier. “Dit nieuws neemt ons een hoop zorgen weg”, zegt voorzitter Peet van Erp van het Optoch Kommitee. “De Vastelaovend in Zitterd steunt op de Sittardse gemeenschap. Dat De Marotte Zitterd niet breed gedragen werd, kwam ook niet ten goede van het Optoch Kommitee. Het stukje cultuur van onze moedervereniging moeten we verankeren en proberen uit te breiden. Daarnaast verdient het een bepaalde uitstraling midden in de Sittardse gemeenschap en met de aanstelling van deze nieuwe leden zien wij de toekomst met vertrouwen tegemoet”, aldus Van Erp.

Auw Prinse Zitterd: “Als Auw Prinse zijn we allemaal opgetogen dat het erfgoed bewaard is gebleven voor onze hele groep”, vertelt afzwaaiend voorzitter Joep Wijnands. “We hebben een hele vervelende en nare situatie achter de rug. De breuk had zomaar definitief kunnen blijven en dat is nooit de intentie geweest van Auw Prinse Zitterd. Des te blijer zijn we dat alle misère nu is opgelost.”

Senaat van de Marotte: “Na drie jaar kan De Marotte Zitterd weer rekenen op onze morele en financiële steun”, laat Louis Vahsen van de Senaat weten. “Uiteraard zijn ook wij ontzettend blij met de ontwikkelingen die nu plaatsvinden. We hebben alle vertrouwen in deze innovatieve groep nieuwe leden en hun visie. We kijken uit naar een prettige en langdurige samenwerking”, aldus Vahsen.

Bron: Sittard-Geleen.nieuws.nl / De Marotte Zitterd
Foto: VastelaovendZitterd – RBZitterd