Nuuj organezase veur ’t Kanon van ’t Balkon

2020

’t Bekende Zittesje Vastelaovesevenemènt ’t Kanon van ’t Balkon blif besjtaon. Ein nuuj organezase is opgetuud die de organezase van dit evenemènt zal euvernumme van Sjtadskapel ’t Trumke en ’t Tröötje.

In 2003 sjtarte Sjtadskapel ’t Trumke en ’t Tröötje same mit Hotel De Limbourg en toenmalig kafee De Kroon op de zaoterdigaovend veur Vastelaovend ein muzikaal evenemènt op de Zittesje Mert. ’t Kanon van ’t Balkon is in die jaore gegruijt van ein klein evenemènt tot ein fees woveur de Mert noe soms te klein is.

Nao zösteen edisies haet de kapel aangegaeve te sjtoppe mit de organezase van ’t evenemènt op Vastelaoveszaoterdig. Door Wim Clerkx van de Sjtadskapel is bevestig dat d’r noe toch ein nuuj organezase is, wo in väöl externe luuj zitte. De nuuj kemisse die ’t Kanon van ’t Balkon geit organezeiere vèlt onger de nuuj opgerichte Societé Zitterd, ein samewirking tössje ’t Optochkommitee, de Senaat en Auw Prinse.

Ongersjtaond berich is door de organezase op hun Facebouk-pagina geplaatsj:

!!!!!BREAKING NEWS!!!!

Nieuwe organisatie zet Sittards carnavalsevenement ’t Kanon van ‘t Balkon voort!
Het volgens velen spraakmakendste evenement van het Sittardse carnaval blijft bestaan. Er is een nieuwe organisatie opgetuigd voor ´t Kanon van ´t Balkon.
Dat bevestigt Wim Clerx van ’t Trumke en ’t Tröötje, de sjtadskapel die na zestien edities met het evenement stopt. „We hebben de eerste drie bijeenkomsten gehad met de nieuwe organisatie om onze kennis over te dragen. Binnen die club houden zich mensen bezig met de techniek, de vergunningen, de veiligheid en het programma. Ik heb het idee dat het nu wel goed zit”, zegt Clerx.
In 2003 zette de kapel samen met Hotel De Limbourg en het toenmalige café De Kroon op de zaterdagavond voor carnaval een muzikaal buitenevenement op. Dat is uitgegroeid tot een feest waarvoor de Markt nu soms zelfs te klein lijkt.
Nu is er dan toch een nieuwe organisatie, waarin veel externen zitten. „Günther Gach, directeur van de ENCI in Maastricht, is benaderd om daarvan voorzitter te worden. Hij woont sinds een jaar of vijf in Sittard en heeft dit goed opgepakt”, zegt Clerx.
De nieuwe commissie die ’t Kanón van ’t Balkón organiseert, valt onder de eveneens nieuw opgerichte Societé Zitterd, zijnde het Optochkommitee, de Senaat en de Auw Prinse.
Societé Zitterd is het business netwerk voor sponsoren met een hart voor de vastelaovend. Hieraan zijn de Grote Optocht, de Kènjeroptoch, het Gala Prinsenbal, ’t Kanón van ’t Balkón, de Sjörkarre Optoch en de Grosse Nómmer Zitting van de Auw Prinse gelieerd.

Bron: Facebook Kanon van ’t Balkon
Foto: Arjan Krijntjes